GODE TILBAKEMELDINGER

Nå er det litt over en måned siden Det er min tur nå ble sluppet i butikkene. Ungdomsromaner generelt har dessverre ikke den samme effekten som når en Jo Nesbø-bok blir sluppet: Det blir liksom hverken de store overskriftene eller reklameplakatene av det. Sånn ser boken min ut der den den står og blomstrer i butikken:

bilde(27)

Som ungdomsbokforfatter forventer man rett og slett ikke den helt store oppmerksomheten. En anmeldelse eller tre er man jo spent på – og det har jeg også fått! Aftenposten hadde en nydelig omtale sammen med en annen bok – under temaet

FARS FRAVÆR

Klikk og les – jeg var veldig fornøyd med denne!

Men det som er det aller, aller viktigst for meg som forfatter – er tilbakemeldingen fra leserne. Altså ikke de profesjonelle kritikerene, men ungdommer og andre der ute som har lest boken min – og som sier sin mening om den. Derfor ble jeg hoppende glad da jeg ble gjort oppmerksom på dette blogginnlegget fra bloggeren Kleppanrova:

En bok som burde stå på pensumlista til alle 9.klassinger

Læreren Ingun Kleppan skriver:

En ungdomsbok som er så spennende og tar opp så mye aktuell tematikk er det virkelig lenge siden jeg har vært borti. Forfatteren har en skremmende god innsikt i hvordan en ungdomsskolejente tenker og handler (…)

Bedre anmeldelse enn dette kan jeg ikke drømme om! Det betyr ekstra mye å høre fra lesere som jobber med ungdom til vanlig.

Så neste gang du leser en bok du liker – husk å si fra til forfatteren! Om du blogger om det, twitrer om det, eller sender en epost. For en ting er anmeldelser fra profesjonelle kritikere. Men det er den jevne leserens tilbakemeldinger  vi forfattere virkelig, virkelig setter pris på.

 

Reklame

Om renatenedre

Forfatter av ungdomsbøker på Cappelen Damm. Forfatter av biografi om Erna Solberg på Juritzen forlag. Journalist i bunn og grunn.
Dette innlegget ble publisert i Innlegg og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s