Jeg blir både avhengig, inspirert og engasjert av dataspilling …

… Men i dag bla jeg litt betenkt.

Følg med meg videre, jeg kommer til poenget:

Jeg har mange guilty pleasures. Som antydet tidligere er Cheez doodles en av dem. Men jeg er også en mini-gamer. Jeg må kalle det «mini», for jeg klarer hele tiden å holde gamingen på et minimun av tidsbruk. Det er visse spill som er livsfarlige for meg hvis jeg skal få ting gjort. Det gjelder særlig Final fantasy-spillene og Resident Evil-spillene.

Jeg elsker Final Fantasy-spillene. Og soldaten Lightning er soleklar favoritt.

Jeg elsker Final Fantasy-spillene. Og soldaten Lightning er en soleklar favoritt.

Resident Evil 5 fikk jeg overtalt mannen min til å spille sammen med meg, etter at vi fikk vårt første barn. En baby setter tilværelsen på hodet og på vent. Hva er da bedre enn å samarbeide kveld etter kveld om å drepe zombier?

Flere skytespill burde, som resident evil 5, ha en gutt og en jente i hovedrollen. Anbefales nemlig som paraktivitet.

Flere skytespill burde, som Resident evil 5, ha en gutt og en jente i hovedrollen. Anbefales nemlig som par-aktivitet.

Det at vi brukte de første barselskveldene til å drepe zombier ble fortalt til filmskaperne av Oslo 31. August, og brukt i den lange samtalen mellom hovedpersonen Anders og Thomas i filmen.

Anders Danielsen Lie og Hans Olav Brenner fra en fantastisk scene i filmen Oslo 31. august. Der blant annet dataspilling i barselsperioden blir nevnt ...

Anders Danielsen Lie og Hans Olav Brenner fra en fantastisk scene i filmen Oslo 31. august. Der blant annet dataspilling i barselsperioden blir nevnt …

Så det var min lille claim to fame …

Men dette innlegget skulle ikke handle om film eller PS3-spill, men om min nye gaming- … eh … interesse: nemlig Kingdom of Camelot – Battle for the north.

Man bygger byer, skaper allianser og prøver å unngå spillets utallige oppfordringer til å kjøpe seg til seire.

Man bygger byer, skaper allianser, går til krig og prøver å unngå spillets utallige oppfordringer om å kjøpe seg til seire.

Jeg skal ikke kjede deg med spilldetaljer, trykk på linken over hvis du er interessert i å vite mer. Men jeg er da – som alle andre aktive – med en i allianse. Og som jente venter man i det lengste med å fortelle de andre det faktum at man ER en jente. Det virker kanskje rart, men man gamer for å koble ut, ikke for å få slibrighter eller trusler slengt etter seg.

Høres det søkt ut? Sjekk bare ut bloggen til Fat, ugly and sluty. Noen modige gamerjenter der ute blogger og dokumenterer om all kjønnsdritten de får slengt etter seg, og det er ikke lite … Men de gjør det med humor. Kul blogg. Kule damer! Bloggens introsetning:

Every message is the same. I’m always either fat and ugly, or a slut.

Vel, meg og gutta i alliansen er gode venner.  Kun to av dem har kommet med frierier. Det er lov! Vi leker krig sammen. Klart man blir glad når vi vinner.

Det som har satt lengre inne å fortelle dem er at jeg er norsk. For vet dere: Våre norske nett-troll er også tilstede på globale chatter i Kingdom of camelot. Det er generelt mange som er der og snakker dritt, ja kommer regelrett med trusler, som spillmakerne ikke har sjans til å fange opp.

Jeg pleier ikke å se så mye på de globale chattene, men en kveld jeg var innom kom det plutselig trusler skrevet på norsk. I et engelsk forum. Han (navnet tilsa en han … ) kom med setninger som innebar at han skulle drepe dem alle, på måter som var ganske oppfinnsomme. Han må ha trodd at det ikke var mulig for andre å få med seg. Eller så ville han at de skulle jobbe litt for å forstå.

Vel, folk fikk det med seg. I dag finnes slike smarte ting som google translate. Og mine mer erfarne allianse-medlemmer kunne opplyse meg om at det var flere nordmenn som gjorde som ham:

– Those angry norwegians.
– Lunatics!
– Dude, they have anger problems.
– What are the problem?
– Do they get a kick of making threats that nobody understands?

Da følte jeg tiden var inne for å stå fram som en nordmann.

– Yeah … okei … But you are a girl.

Smilefjes! Smilefjes! Og så masse LOLs og on with the game!

Men likevel følte jeg meg litt skremt etterpå. Dette var plutselig ikke bare noe jeg hadde sett en tilfeldig kveld gjort av en tilfeldig nordmann. Jeg aner ikke om det finnes forskning på nordmenns oppførsel i store gaming-chatter? Jeg vet knapt om det er mulig å følge med på, eller om loggene blir lagret. Men jeg håper ikke dette er representativt for oss. For da vil det heretter være lettere å presentere seg som jente enn som nordmann. Og i gamingverdenen sier det en hel del …

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Forfatterliv og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s